سی‌اُمین آیین تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری گیلان؛ ۵۵ کارآموز، سوگند وکالت یاد کردند


سی‌اٌمین آیین تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری گیلان روز سه شنبه ۲۶ خردادماه در سالن همایش کانون برگزار شد.

دکتر محمدرضا نظری‌نژاد، رئیس کانون وکلای دادگستری گیلان، در این مراسم ضمن تبریک به کارآموزانی که پس از ادای سوگند به مقام وکالت پایه یک نائل شدند و با قدردانی از تلاش‌های کمیسیون کارآموزی و کمیته اختبار کانون، اظهار کرد: ساماندهی امور کارآموزان و مدیریت دوره کارآموزی، با توجه به حساسیت‌ها و حواشی موجود، مسئولیتی دشوار و پراهمیت است و از این جهت باید قدردان زحمات و تلاش‌های اعضای این بخش‌ها بود.

رئیس کانون وکلای دادگستری گیلان با اشاره به مسیر دشوار وکالت، خطاب به کارآموزان اظهار کرد: موفقیت شما در این مسیر، حاصل تلاش و کوشش خودتان بوده است و این دستاورد بر پایه شایستگی و استحقاق به دست آمده است.

نظری‌نژاد با تأکید بر پایبندی کانون به ضوابط و مقررات افزود: همواره تلاش کرده‌ایم در چارچوب اصول و مقررات حرکت کنیم؛ نه بی‌قاعده کمکی صورت می‌گیرد و نه سختگیری بی‌مورد اعمال می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت استقلال در حرفه وکالت تصریح کرد: کارآموزان باید از ابتدای مسیر حرفه‌ای خود، مفهوم استقلال را در عمل تجربه کنند، چرا که وکالت حرفه‌ای مبتنی بر استقلال است و اگر از همان آغاز وابستگی به دیگران شکل بگیرد، این استقلال به‌درستی محقق نخواهد شد.

* هشدار درباره آسیب‌های نبود امنیت شغلی در حرفه وکالت

نظری‌نژاد با اشاره به دغدغه‌های معیشتی و حرفه‌ای جامعه وکالت گفت: باید اذعان کرد که امنیت شغلی در حرفه وکالت، آن‌گونه که باید، تضمین‌شده نیست و بخش قابل توجهی از همکاران، چه با سابقه و چه در آغاز مسیر، با نگرانی‌های اقتصادی و معیشتی مواجه هستند.

وی افزود: دغدغه نبود پرونده و شرایط اقتصادی، کم و بیش همواره همراه جامعه وکالت بوده است و امید می‌رود با اصلاحاتی که در حال پیگیری است، از جمله تحقق وکالت اجباری، بتوان تا حدی بر این نگرانی‌ها غلبه کرد.

این حقوقدان با تأکید بر ضرورت ساماندهی وضعیت حرفه‌ای وکلا اظهار داشت: با تعداد فعلی وکلا، بدون اجرای «وکالت اجباری»، مدیریت و ساماندهی این حوزه با دشواری مواجه خواهد بود.

وی در ادامه، «وکالت مشترک» را به عنوان راهکاری عملی تا زمان تعیین تکلیف نهایی موضوع وکالت اجباری مطرح کرد و گفت: مشارکت همکاران در پذیرش و انجام پرونده‌ها می‌تواند ضمن تضمین هرچه بیشتر حقوق موکلان، به تقویت امنیت شغلی وکلا نیز کمک کند و زمینه‌ای برای حمایت متقابل میان همکاران و همراهی بیشتر در این حرفه فراهم آورد.

رئیس کانون وکلای دادگستری گیلان با تأکید بر اهمیت اخلاق حرفه‌ای در وکالت اظهار کرد: مشکلات اقتصادی و نبود امنیت شغلی، هرچند از دغدغه‌های جدی جامعه وکالت به شمار می‌رود، اما به هیچ عنوان نمی‌تواند مجوزی برای عدول از اصول حرفه‌ای و اخلاقی باشد و وکیل موظف است در هر شرایطی شأن و اعتبار این حرفه را حفظ کند. وکالت، حرفه‌ای اجتماعی است و پاسخگویی به جامعه در گرو رعایت ملاحظات و الزامات اخلاقی است. از همین رو، اخلاق حرفه‌ای برای کانون وکلا جایگاه ویژه‌ای دارد و در این زمینه دادسرا و دادگاه انتظامی با حساسیت و دقت فراوان عمل می‌کنند.

وی با اشاره به جایگاه اجتماعی وکیل تصریح کرد: وکیل به عنوان مدافع حاکمیت قانون و اجرای عدالت، نقشی فراتر از یک حرفه صرف بر عهده دارد و نمی‌تواند نسبت به این مسئولیت اجتماعی بی‌تفاوت باشد.

رئیس کانون وکلای دادگستری گیلان همچنین خاطرنشان کرد: رعایت اخلاق حرفه‌ای از این منظر نیز اهمیت دارد که بسیاری از وکلا در مقاطعی از زندگی حرفه‌ای خود از دغدغه‌های اقتصادی عبور کرده و در جایگاه ایفای نقش‌های اجتماعی قرار می‌گیرند؛ از این رو ورود به مسیر فساد و خدشه‌دار شدن اعتبار حرفه‌ای، مسیری بی‌بازگشت است که جبران آن دشوار و گاه ناممکن خواهد بود.

نظری‌نژاد با اشاره به جایگاه اجتماعی انسان و اهمیت نگاه و قضاوت جامعه نسبت به عملکرد افراد گفت: انسان موجودی اجتماعی است و نمی‌تواند خود را فارغ از ارزیابی و قضاوت دیگران بداند؛ از همین رو، احتیاط، مراقبت و پایبندی به اصول حرفه‌ای و اجتماعی، ضرورتی انکارناپذیر است.

* تاکید بر کنشگری اجتماعی وکیل

وی در ادامه با تأکید بر نقش چندوجهی وکیل افزود: وکیل در کنار مسئولیتی که در پاسداری از حاکمیت قانون و اجرای عدالت بر عهده دارد، یک کنشگر اجتماعی نیز محسوب می‌شود و این نقش در جوامعی مانند جامعه ما، که پایه‌های حاکمیت قانون همچنان نیازمند تقویت و تثبیت است، اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند.

رئیس کانون وکلای دادگستری گیلان خاطرنشان کرد: در مسیر تحقق حاکمیت قانون، افراد جامعه نقش مؤثری ایفا می‌کنند و در این میان، وکلای دادگستری به واسطه برخورداری از سطحی از استقلال حرفه‌ای، از مهم‌ترین کنشگران این عرصه به شمار می‌روند.

این مدرس دانشگاه، لازمه ایفای این نقش اجتماعی را برخورداری از دانش و مطالعات عمیق دانست و تصریح کرد: سواد وکیل نباید صرفاً به آشنایی با متون قانونی محدود شود، بلکه درک حداقلی از علوم انسانی، علوم اجتماعی و فلسفه، از الزامات ضروری برای کنشگری مؤثر و مسئولانه در جامعه است.

* قبولی ۵۵ نفر در اختبار سی‌اُم

دکتر عباس سلمان‌پور، رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری گیلان، در این مراسم با تبریک به کارآموزانی که موفق به طی مراحل کارآموزی و قبولی در آزمون اختبار شده و به مقام وکالت پایه یک دادگستری نائل شدند، گفت: امروز روزی است که این مسیر دشوار به سرانجام رسیده و از فردا، این عزیزان رسماً در کسوت وکالت پایه یک دادگستری به انجام رسالت خطیر خود خواهند پرداخت.

وی با اشاره به روند برگزاری دوره اختبار گفت: این دوره با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بود و در مجموع، در اختبار سی‌اُم، ۶۳ داوطلب حضور داشتند که از این تعداد، ۵۵ نفر موفق شدند این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارند.

سلمان‌پور در ادامه با اشاره به محل و زمان برگزاری مراسم گفت: دلیل برگزاری آیین تحلیف در ساختمان کانون، فرارسیدن ایام محرم و صفر است و با توجه به در پیش بودن این ایام، مقرر شد به جای موکول کردن مراسم به پس از آن، با اولویت‌سنجی مناسب، این آیین در شرایط فعلی برگزار شود.

وی با قدردانی از همراهی مجموعه‌های مختلف در برگزاری اختبار سی‌اُم گفت: از همه عزیزانی که کمیسیون کارآموزی را در اجرای این فرآیند همراهی کردند صمیمانه تشکر می‌کنم. به‌ویژه از کارآموزان وکالت که در آزمون کتبی و شفاهی، تمامی نکات و الزامات را با دقت رعایت کردند، قدردانی می‌شود.

سلمان‌پور همچنین از هیأت‌مدیره کانون وکلای دادگستری گیلان به دلیل حمایت‌ها و پشتیبانی‌های صورت‌گرفته، اعضای کمیته اختبار به‌دلیل صرف وقت و همراهی در اجرای این فرآیند، و همچنین کادر اداری کانون که همچون گذشته با دقت و نظم آزمون‌ها را برگزار کردند، تشکر و قدردانی کرد.

رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری گیلان در پایان سخنان خود با اشاره به جایگاه حرفه وکالت اظهار داشت: بی‌تردید شما، امانتداران خوبی برای موکلان خود و نمایندگان شایسته‌ای برای کانون وکلا خواهید بود.

گفتنی است، ۵۵ نفر از کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری گیلان با پایان دوره‌های آموزشی و قبولی در آزمون اختبار، طی این مراسم که با برگزاری آیین تحلیف و ادای سوگند همراه بود، واردشدن به جمع وکلای پایه یک دادگستری را گرامی داشتند.

خدمات الکترونیک