در پنجاه و سومین همایش هیات عمومی فوق‌العاده اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران چه گذشت ؟


پنجاه و سومین همایش هیات عمومی به‌طور فوق‌العاده اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران صبح امروز چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ در هتل پارسیان استقلال برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اسکودا، در ابتدای این همایش دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا در سخنانی ضمن تبریک پیروزی دکتر مسعود پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برای کابینه چهاردهم در راستای پیشبرد امور و بهبود رفاه عموم مردم آرزوی موفقیت کرد.

وی همچنین ضمن تبریک روز ۱۷ مرداد روز خبرنگار به اصحاب رسانه کشور، گفت: قلم نه زمان می‌شناسد نه مکان، چون قلم از جنس فکر و شعور است و اصحاب رسانه نیز در جهت تنویر افکار عمومی حرکت می‌کنند. در حقیقت آگاه کردن مردم تکلیفی است که زمامداران باید بستر آن را در کشور فراهم کنند.

رئیس اسکودا در ادامه به انتخابات هیات مدیره کانون‌های اردبیل، زنجان و البرز اشاره کرد و ضمن تبریک انتخاب اعضای جدید هیات مدیره این کانون‌ها، از زحمات مدیران قبلی کانون‌های مزبور نیز قدردانی کرد. ‎

دکتر کوشا در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات مجلس دوازدهم اشاره کرد و گفت: در این دوره حدود ۴۰ حقوقدان و وکیل دادگستری به مجلس راه یافته‌اند که این امر یک گام رو به جلو محسوب می‌شود و باید تلاش کنیم در دوره‌های آتی مجلس، حقوقدانان و وکلای بیشتری به مجلس ورود کنند تا ضمن تعالی نهاد وکالت، امر قانونگذاری با دقت بیشتری پیش رود.

وی همچنین ضمن تبریک انتخاب اعضای هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دوازدهم اظهار امیدواری کرد که در این دوره ارتباط میان این کمیسیون و نهاد وکالت توسعه پیدا کند.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه سخنان خود به قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار مصوب سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و ضمن انتقاد به این قانون، تصریح کرد: خواهش ما از مجلس دوازدهم به خصوص کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس این است که در راستای اصلاح این قانون و تامین نظرات کانون وکلای دادگستری گام بردارند. وکیل دادگستری کاسب نیست که او را در رده کاسبان قرار می‌دهند و قصد دارند در راستای جهش تولید و حرکت به سمت اصل ۴۴ قانون اساسی به افزایش ظرفیت‌ها در حوزه جذب کارآموز وکالت اقدام کنند.

بنایمان باید بقای اسکودا باشد

دکتر امیر حسین‌آبادی، رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری مرکز و یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده اسکودا با قوه قضائیه نیز به عنوان مهمان ویژه این همایش طی سخنانی با اشاره به فراز و نشیب‌های اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری اخیر در بیش از دو دهه اخیر، از زحمات روسای اتحادیه در ادوار مختلف تقدیر کرد و گفت که هیات رئیسه اسکودا در تمامی ادوار زحمات زیادی را متقبل شده‌اند که جای تقدیر دارد. ضمن اینکه لازم است یادی کنیم از روانشاد بهمن کشاورز که زحمات بسیاری را برای نهاد وکالت از جمله اسکودا متقبل شدند.

وی با اشاره به تصویب اساسنامه اسکودا در بیست و پنج سال گذشته، تصریح کرد: نهادی که بیست‌وپنج‌ساله شده است باید با اقتدار حفظش کنیم. در این سال‌ها اتحادیه فراز و فرود‌ها و مشکلاتی داشته که بیشتر داخلی بوده است. وقتی اختلافات داخلی باشد به‌راحتی قابل حل است، ولی امروز مشکل ما درونی نیست. در طول یک سال گذشته دو بار برای انتخابات اسکودا جلسه برگزار شد که هر دو بار مانع از برگزاری انتخابات شدند.

عضو تیم مذاکره کننده با قوه قضائیه پیرامون انتخابات اسکودا در ادامه ضمن تشریح نتایج مذاکرات این تیم، خطاب به اعضای هیات مدیره کانون‌های وکلای دادگستری حاضر در همایش، گفت: ما جلسات متعددی را با معاونت حقوقی قوه قضائیه برگزار کردیم و آقایان در دستگاه قضایی اصرار داشتند که صلاحیت اعضای هیات رئیسه اسکودا نیز همچون کانون‌های وکلا باید مورد بررسی قرار گیرد. در نتیجه ما باید بسنجیم و ببینم که نتیجه تصمیم‌مان چیست. وقتی دو ضرر وجود دارد باید ضرر کمتر را انتخاب کرد؛ ما در اینجا با موجودیت اسکودا روبه‌رو هستیم. بنایمان باید بقای اسکودا باشد.

تحقق حاکمیت قانون در گرو امنیت قانونی و قضایی وکیل دادگستری است

در ادامه پنجاه و سومین همایش هیات عمومی به‌طور فوق‌العاده اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران نیز دکتر علی آذری، دکتر محمدحسین محمدی و دکتر عثمان سالاری از نمایندگان حقوقدان مجلس شورای اسلامی به ایراد سخن پرداختند.

این نمایندگان مجلس در سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه تحقق حاکمیت قانون در گرو امنیت قانونی و قضایی وکیل دادگستری است، گفت: اگر بنا باشد یک وکیل دادگستری امنیت قانونی و قضایی نداشته باشد و هر روز با وضع قوانین خلق‌الساعه مواجه شود، امنیت روانی و شغلی او به عنوان رکن رکین توسعه عدالت قضایی مورد خدشه قرار می‌گیرد.

این نمایندگان حقوقدان مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کردند: شأن و احترام یک وکیل دادگستری که بناست به عنوان حامی و مدافع مردم و مظلومین با ابزار قانون برای استیفای حقوق آن‌ها بپردازد باید تضمین شود، در غیر این صورت ما چطور می‌توانیم در کشور ادعای حاکمیت قانون را داشته باشیم؟

«دیپلماسی عمومی خود را تقویت کنید و توسعه دهید.» این تاکید دیگری بود که این نمایندگان مجلس در سخنان خود بر آن تاکید و اظهار کردند: ظرفیت جامعه حقوقی ما در دنیا بی‌نظیر است. هر سیستمی اگر می‌خواهد رشد کند باید به حاکمیت قانون احترام بگذارد. این وکلای دادگستری ما بودند که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ردای دفاع از مبارزان و مخالفان رژیم گذشته، از حقوق و آزادی‌های فردی و سیاسی مردم دفاع کردند و نقش مهمی در پیروزی انقلاب داشتند.

نمایندگان حقوقدان مجلس دوازدهم در پایان آمادگی مجلس به خصوص کمیسیون قضایی و حقوقی برای توسعه همکاری‌ها و تعامل با نهاد وکالت را اعلام کردند.

در این نشست و در جریان بررسی دستورات جلسه، ابتدا با عضویت کانون جدیدالتاسیس وکلای دادگستری خراسان جنوبی موافقت بعمل آمد و سپس با استماع گزارش هیات مذاکره کننده با معاونت حقوقی قوه قضائیه در خصوص موارد اصلاحی اساسنامه اتحادیه و تبادل نظر و هم اندیشی اعضای مجمع نهایتا مقرر شد جزئیات و کیفیت موارد اصلاحی اساسنامه به شورای اجرایی اسکودا ارجاع شود تا با لحاظ پیشنهادات کارگروه اصلاحی اساسنامه، بررسی تکمیلی انجام و نتیجه در جلسه بعدی هیئت عمومی جهت تصمیم گیری مطرح  شود.

گفتنی است اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری گیلان در این نشست حضور داشتند.

***

مصوبات هیئت عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) – مرداد ۱۴۰۳

نشست هیئت عمومی اتحادیۀ سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در ساعت ۹ روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۴ در محل هتل پارسیان استقلال به میزبانی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد.

پیش از دستور

مصوبه: «اعضای هیئت‌رئیسۀ جلسه به شرح زیر انتخاب شدند:

رئیس: جناب آقای حسن فرهودی‌نیا

نظار: آقایان شهرام محقق‌دولت‌آبادی و سیدعبدالرضا مرعشی

منشی: سرکار خانم ریحانه بهنامی»

***

دستور اول: درخواست کانون وکلای دادگستری خراسان جنوبی مبنی بر عضویت در اسکودا

مصوبه: «عضویت کانون وکلای دادگستری خراسان جنوبی در اتحادیۀ سراسری کانون‌های وکلای دادگستری تصویب شد.»

***

دستور دوم: موضوع اصلاح اساسنامۀ اسکودا با محوریت موضوعات «اهداف، اختیارات و وظایف اسکودا (مادۀ ۳)»، «اختیارات هیئت‌رئیسۀ اسکودا برای تعیین نماینده جهت پیگیری دعاوی (مادۀ ۲۰)» و «شرایط نامزدی در انتخابات هیئت‌رئیسۀ اسکودا و برگزاری انتخابات بر اساس مذاکرات (مادۀ ۲۲)».

مصوبه: «مقرر شد اصلاحات اساسنامه به شورای اجرایی منتقل شود و پس از نهایی‌شدن موارد اصلاحات، موضوع ضمن تعیین دستور جلسه در هیئت عمومی، که زمان و مکان آن در جلسۀ آتی شورای اجرایی تعیین خواهد شد، به رأی گذاشته شود.»

خدمات الکترونیک