کاهش حجم ورودی پرونده‌ها با راه‌اندازی دادگاه‌های صلح


رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در جلسه هم اندیشی با رؤسای دادگستری استان‌های اصفهان مرکزی قم در اصفهان گفت: در قانون جدید، علاوه بر اینکه دادگاه‌های صلح صلاحیت دادگاه شورای حل اختلاف را بر اساس قانون سابق دارند، همچنین صلاحیت رسیدگی به برخی دعاوی حقوقی و همچنین جرایم تعزیری درجه هفت و هشت را نیز دارا هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی افزود: دادگاه صلح، دادگاهی است که صلاحیت‌های جدیدی نیز مطابق قانون جدید شورای حل اختلاف به آن اضافه شده است، برای مثال صلاحیت رسیدگی به برخی از جرایم عمدی و غیرعمدی مانند حوادث ناشی از کار یا تصادفات رانندگی نیز برای آنان در نظر گرفته شده است.

وی گفت: برخلاف شورای حل اختلاف، دادگاه صلح صلاحیت رسیدگی به برخی دعاوی حقوقی از جمله تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، دعاوی مربوط به جهیزیه، مهریه و دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال را دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه با راه اندازی دادگاه‌های صلح از حجم ورودی پرونده‌ها به دادگاه‌ها و دادسرا کاسته خواهد شد، افزود: دادگاه صلح به برخی از دعوا‌ها رسیدگی می‌کند در حالی که شورا‌ها صرفاً می‌توانند برای صلح و سازش اقدام کنند.

وی گفت: دادگاه‌های صلح موظف هستند، ابتدا پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهند و در صورتی که امکان صلح و سازش برقرار نباشد و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا، در این صورت دادگاه صلح رأسا به ماهیت دعوا رسیدگی می‌کند.

وی اظهار کرد: در قانون جدید تلاش دستگاه عدلیه بر صلح و سازش است و به همین دلیل در کنار هر دادگاه صلح، یک یا چند شورای حل اختلاف نیز دایر خواهد شد.

بر اساس قانون باید تا مهرماه امسال دادگاه‌های صلح در چارچوب تشکیلات قضایی در همه شهرستان‌های کشور تشکیل شود.

خدمات الکترونیک