رسیدگی به دو پرونده‌ اصراری حقوقی با موضوع طلاق به لحاظ عسر و حرج در دیوان عالی کشور


جلسه اصراری حقوقی هیأت عمومی دیوان عالی کشور با بررسی دو پرونده با موضوع طلاق به درخواست زوجه به لحاظ عسر و حرج برگزار شد.

به گزارش اختبار به نقل از روابط عمومی دیوان عالی کشور، جلسه اصراری حقوقی هیأت عمومی دیوان عالی کشور روز سه‌شنبه -۱۰ مهرماه- به ریاست حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عالی کشور و با حضور معاونین، قضات شعب حقوقی دیوان عالی کشور و نماینده دادستان کل کشور با دو پرونده با موضوع طلاق به درخواست زوجه و خانواده برگزار شد.

در ادامه، دستور جلسه اولین پرونده اصراری حقوقی با موضوع طلاق به درخواست زوجه به لحاظ عسر و حرج، اختلاف نظر بین شعبه سیزدهم دادگاه تجدیدنظر استان گلستان و شعبه سی‌ام دیوان عالی کشور مطرح شد.

شعبه سیزدهم دادگاه تجدیدنظر استان گلستان، با توجه به عدم احراز عسر و حرج، حکم به بطلان دعوی طلاق را صادر کرده است، اما شعبه سی‌ام دیوان عالی کشور با توجه به مفارقت طولانی مدت (بیش از ۱۰ سال)، ادعای زوجه مبنی بر کراهت از زوج و در نهایت بذل ۴۰۰ عدد سکه تمام بهار آزادی از مهریه خود؛ با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، عسر و حرج زوجه را احراز نموده است که پس از بحث و تبادل نظر و استماع نظر نماینده محترم دادستان کل کشور، قضات شعب حقوقی دیوان عالی کشور، با اکثریت آراء رأی شعبه سی ام دیوان عالی کشور را صائب تشخیص دادند.

همچنین در پرونده دوم، موضوع طلاق به درخواست زوجه به لحاظ عسر و حرج، اختلاف نظر بین شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران و شعبه سی‌ام دیوان عالی کشور مطرح شد.

شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران، با استناد به گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر عدم سوء رفتار زوج، حکم به بطلان دعوای زوجه را تأیید کرده است؛ اما شعبه سی‌ام دیوان عالی کشور، به جهت کراهت زوجه از زوج و مفارقت جسمانی چندین ساله و محکومیت کیفری زوج به اتهام ضرب و جرح عمدی و عدم پرداخت نفقه؛ عسر و حرج (موضوع ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی) را محقق دانسته است که پس از بحث و تبادل نظر و استماع نظر نماینده محترم دادستان کل کشور، قضات شعب حقوقی دیوان عالی کشور، با اکثریت قاطع آراء رأی شعبه سی و یکم دیوان عالی کشور را صائب تشخیص دادند.

خدمات الکترونیک