دعوت به یک بی‌نهایت در خود !


کمیسیون فرهنگ و هنر کانون وکلای دادگستری گیلان طی مطلبی در راستای استمرار فعالیت‌های فرهنگی و هنری کانون از همکاران دعوت به مشارکت و همکاری کرد.

«جبران خلیل جبران» هنر را گامی از طبیعت به‌سوی بی‌نهایت وصف می‌کند و «نیچه» معتقد است هنر ما را از واقعیت محض دور می‌کند و به ما کمک می‌کند تا در دنیای خود بمانیم.
هنر، خلق آثار یا فرایندهایی است برای تاثیرگذاری بر احساسات و اندیشه‌ی انسان. هنر، شامل خلاقیت، زیبایی‌شناسی، بیان عواطف به‌طور مستقیم یا غیر مستقیم است.
پرداختن به فعالیتهای فرهنگی و هنری به وکلای دادگستری کمک می‌کند تا با تقویت مهارت‌های ارتباطی از طریق ارتقای توانایی روایتگری، توسعه‌ی زبان واژگانی و فهم و مدیریت زبان بدن بتوانند مفاهیم، احساسات و اطلاعات پیچیده را به شکلی قابل فهم‌تر، موجزتر و اقناع کننده‌تر به مخاطب خود انتقال دهند. کیست که نداند هنر دفاع و رفتار حرفه‌ای وکیل مدافع تنها به دانش حقوقی و احاطه بر گزاره‌های قانونی و منطق حقوقی اتکاء ندارد؟ احضار واژگان مناسب، قرار گرفتن در موقعیت درست، رفتار غیر واکنشی توام با شکیبایی و اتصاف به اخلاق و داشتن استراتژی در گفتگوها همه و همه بدون آشنایی با نمادها، استعاره‌ها و اساطیر برای انتقال پیام‌ها و اثرگذاری دشوار خواهد بود. هنر و فرهنگ می‌توانند بر نحوه‌ی تصمیم‌گیری وکلا و قضات، توجه به بعد انسانی و اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی و حاکمیت اخلاق، اثر مستقیم داشته باشند.
ادبیات داستانی به وکیل کمک می‌کند از تحلیل شخصیت واقع‌بینانه‌تری برخوردار شده با همدلی و درک عمیق‌تری از احساسات و تجربیات انسانی، ارتباطات بین فردی خود را با همکاران، قضات، موکلین و عوامل انسانی که به ضرورت کار حرفه‌ای با آنها سر و کار دارد بهبود و ارتقاء بخشد. در نتیجه با عزت نفس و اعتماد به نفس فزاینده‌ای از فایده‌مندی و خدمات ارزنده‌ی خود به جامعه لذت ببرد و حس رضایتمندی را تجربه کند.
هیات مدیره‌ی کانون وکلای دادگستری استان گیلان با توجه به مولفه‌های پیش گفته، با ایجاد سازوکاری تحت عنوان «کمیسیون فرهنگ و هنر» تلاش کرده است زمینه‌های مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی و هنری را برای همکاران ایجاد و از آن حمایت کند. این کمیسیون در دو دوره‌ی اخیر به‌ویژه پس از بهره‌برداری از فضای درخور و مناسب سالن همایش‌ها، مستمرا برنامه‌های مختلفی در حوزه‌ی فرهنگ و هنر تدارک و به همکاران تقدیم نموده است.
برنامه‌هایی درحوزه‌ی ادبیات، شعر، آیین‌ها و نمادها، فولکلور، نمایش و نقد فیلم، نمایشنامه‌خوانی، هنرهای تجسمی، برنامه‌های تحلیلی و تاریخ فرهنگ و هنر، اجرای ژانرهای مختلف موسیقی و… همواره مشتاق شنیدن نقدها و فشردن دست یاری رسان‌ها بوده است.
به‌رغم اطلاع‌رسانی و دعوت از همکاران محترم در اغلب برنامه‌های فرهنگی و هنری، بخش قابل توجهی از صندلی‌های سالن خالی‌ست. به راستی چرا؟
چرا به مقوله‌ی فرهنگ و هنر به‌عنوان یک ضرورت نگاه نکنیم که باید برای آن وقت گذاشت و هزینه کرد؟ چرا قائل به استمرار در فعالیت‌های فرهنگی و هنری نباشیم؟ چرا باید همواره نام چهره‌ها ما را به حضور در برنامه‌های فرهنگی مجاب کند؟
اگر این بی‌اقبالی را آسیب بدانیم می‌توان آن را به فقدان فرهنگ استفاده از هنر، نسبت دهیم. در جامعه‌ی حقوقی، هنوز فرهنگ استفاده از فرهنگ و هنر به‌عنوان ابزار موثر و ضروری نهادینه نشده است. بخشی از وکلای دادگستری صرفا بر جنبه‌های فنی و حقوقی تمرکز دارند و فرهنگ و هنر را زینت‌المجالس و پدیده‌ی کارناوالی می‌پندارند. شاید این امر ناشی از عدم آگاهی از مزایای رویکردهای فرهنگی و هنری در بهبود استراتژی‌های حقوقی و ارتباطی و ارتقاء مهارت حل مساله باشد و النهایه چالش‌های اقتصادی و فشارهای مالی که ممکن است موجب شود وکلا از پرداختن به جنبه‌ها و عناصر فرهنگی و هنری، کمتر استقبال کنند.
کمیسیون فرهنگ و هنر می‌تواند به‌عنوان یک نهاد مهم در ترویج و توسعه‌ی فعالیت‌های فرهنگی و هنری در میان وکلا و جامعه‌ی حقوقی استان نقش داشته باشد. از طریق ترویج آگاهی فرهنگی، برگزاری کارگاه، سمینار و نمایشگاه، وکلا را با مفاهیم فرهنگی و استعاره‌هایی که با آنها زندگی می‌کنیم و تاثیرات متقابل حقوق و فرهنگ آشنا کند. فعالیت در بستر شبکه‌های اجتماعی، بستری برای ارتباط و همکاری میان وکلا و هنرمندان فراهم و به تبادل ایده‌ها و تجربیات، کمک کند. با توسعه‌ی مفاهیم ناظر بر حقوقِ فرهنگی و بازشناسی و دفاع از حقوق کنشگران فرهنگی در تحقق عدالت اجتماعی بکوشد. با برگزاری کارگاه‌های مهارتی برای همکاران، آنها را با مفاهیم و سبک‌های جدید و مدرن هنری آشناتر کند. با حمایت از پروژه‌های فرهنگی و هنری و تقویت همکاری وکلا با هنرمندان پیشکسوت و جوان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف فرهنگی در ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه و بهبود کیفیت زندگی، بسط فرهنگ یاری‌گری و جامعه‌گرایی بکوشد.

در این راستا کمیسیون فرهنگ و هنر کانون وکلای دادگستری استان گیلان، دیگربار و مصرانه از همکاران محترمی که خود یا اعضای خانواده‌ی ایشان در هر یک از رشته‌های هنری و فعالیت‌های فرهنگی، اشتغال ذهنی و عملی دارند انتظار دارد با شرکت در برنامه‌های کمیسیون فرهنگ و هنر، موجبات رونق بازار فرهنگ و هنر را فراهم آورند و ما را با ارائه‌ی پیشنهادات و مشارکت در برنامه‌های کمیسیون یاری رسانند.

کمیسیون فرهنگ و هنر کانون وکلای دادگستری گیلان

خدمات الکترونیک