به گزارش روابط عمومی اسکودا، در بیانیه پایانی پنجاهوپنجمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
۱- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، در پایان پنجاهوپنجمین همایش سراسری خود که با حضور رؤسا، اعضای هیأتمدیره و نمایندگان شورای اجرایی کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور در شهر مقدس قم برگزار گردید، با تأکید مجدد بر جایگاه رفیع و سترگ وکالت در منظومه حقوقی جمهوری اسلامی ایران، رسالت خطیر این نهاد مستقل را در پاسداری از حقوق اساسی ملت، صیانت از آزادیهای مشروع، تضمین دادرسی عادلانه و استقرار عدالت اجتماعی یادآور میشود و بر ضرورت تعامل سازنده و همافزایی هوشمندانه با قوه محترم قضاییه در جهت تحقق عدالت و ارتقاء امنیت قضایی جامعه تأکید مینماید.
۲ – هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، بر صیانت از وظایف بنیادین نهاد وکالت، بر لزوم تمرکز بیش از پیش اسکودا بر مأموریتها و سیاستهای کلان و بینکانونی که غایت تأسیس آن را شکل داده است، تأکید میورزد و کانونهای عضو خود را به حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری و کوشش برای تحقق دفاع شهروندان برای ایجاد توازن سنجیده میان کانونهای عضو و اتحادیه، رهنمون میسازد.
۳- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، ضمن تقدیر از رویکرد سازنده قوه محترم قضائیه در جهت تعامل با نهاد وکالت به عنوان دو رکن جداییناپذیر تحقق عدالت، وفق مکانیسمهای قانونی، تقاضای رسیدگی مجدد در خصوص پرونده قضایی وکلایی که در مقام دفاع و در انجام وظایف وکالتی خود، دچار محکومیت قضایی شده و یا به دلیل انجام امور صنفی و وظیفه ذاتی شغل شریف وکالت دچار محرومیت و یا محکومیت انتظامی گردیدهاند، را دارد.
۴- با توجه به آشکار شدن معایب بنیادین قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار در خصوص نهاد وکالت و آثار مخرب آن بر حقوق ملت، هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ضمن التزام و احترام به حقوق مکتسبه پذیرفتهشدگان بر اساس قانون مذکور و ضمن سپاس از دغدغهمندی قوه محترم قضاییه به لزوم اصلاح قانون مذکور، از کمیسیون محترم قضایی و حقوقی مجلس انتظار دارد در راستای رویکرد مثبت خویش نسبت به نهاد وکالت، در اصلاح قانون یاد شده با توجه به استانداردهای پیشبینی شده اقدام و تسریع نماید.
۵- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، با دلی مشحون از اندوه و وجدانی مسئول، مصیبت اندوهبار و تأسفبرانگیز حادثه بندر شهید رجایی را به مردم شریف ایران تسلیت عرض مینماید و با خانوادههای داغدار این رویداد تلخ صمیمانه ابراز همدردی میکند. این سانحه هولناک، نهتنها زنگ خطری برای نظام ایمنی و مدیریت بحران کشور، بلکه یادآور مسئولیت خطیر مدیران و نهادهای اجرایی است. اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران بر ضرورت پاسخگویی شفاف، پذیرش مسئولیت و استقرار نظامی کارآمد و مبتنی بر نظارت، پیشگیری و تدبیر در مدیریت ملی تأکید میورزد.
۶- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، در پی تداوم قطع برق در اقصینقاط کشور، که به شکلی محسوس در زندگی روزمره شهروندان و عملکرد زیرساختهای آموزشی، بهداشتی، حرفهای و اقتصادی خلل ایجاد کرده است، مراتب نگرانی عمیق خویش را اعلام میدارد و تاکید میکند؛ این وضعیت، مغایر با کرامت انسانی و حقوق بنیادین ملت است و تأکید میورزد؛ تأمین پایدار انرژی، نیازمند برنامهریزی علمی، مدیریت مدبرانه و پاسخگویی مستمر از سوی نهادهای مسئول است و هرگونه محرومسازی مردم از خدمات اساسی، بدون پیشبینی سازوکارهای جبران و اطلاعرسانی مؤثر، با اصول مسلم حقوق شهروندی در تعارض میباشد.
۷- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، حفاظت از آثار تاریخی، میراث فرهنگی و اموال عمومی کشور را نهتنها مسئولیتی حقوقی، بلکه تعهدی ملی، وجدانی و تمدنی میداند. تعرض به این گنجینههای هویتی، تعرض به شرافت تاریخی یک ملت است. این اتحادیه، ضمن اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری افتخاری و حقوقی با نهادهای ذیربط، صراحتاً آمادگی خود را جهت پیگیری دعاوی داخلی و بینالمللی برای بازگرداندن اشیای ارزشمند تاریخی و فرهنگی کشور اعلام مینماید، تا در پیشگاه تاریخ و نسلهای آینده، رسالت خویش را بیکموکاست ایفا کرده باشد.
مصوبات هیئت عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) – اردیبهشت ۱۴۰۴
[آغاز نشست ـ روز یکم ـ ساعت ۱۷] مصوبه: «اعضای هیئترئیسۀ جلسه به شرح زیر انتخاب شدند:
رئیس: امیرحسین سجادیه
نظار: مهدی غلامیجلال و الهام بهمیاری
منشی: ریحانه بهرامی»
***
دستور اول: اصلاح اساسنامه
مصوبه: «مادۀ ۳ اساسنامۀ اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به شرح زیر اصلاح شد:
“اهداف، اختیارات و وظایف اسکودا عبارت است از:
الف. تلاش برای حفظ و حراست از استقلال نهاد وکالت.
ب. ایجاد هماهنگی و رویه در اجرای وظایف کانونها.
پ. تدوین، تنقیح و پیشنهاد اصلاح و تغییر قوانین وکالت و سایر قوانین باتوجهبه شرایط و مقتضیات زمان و ارائۀ آن به مراجع ذیصلاح.
ت. ایجاد هماهنگی بین کانونها در ارتباط با قوای سهگانه و سایر مراجع قانونی.
ث. هماهنگی میان کانونها درجهت ارتقای سطح دانش حقوقی وکلاء و کارآموزان وکالت.
ج. هماهنگی درجهت ایجاد و بهبود ساختار اداری، اجرائی، آموزشی و مدیریتی یکسان در کانونها با بهکارگیری استانداردهای لازم.
چ. ایجاد رسانۀ صوتی و تصویری و پایگاه خبری و اطلاعرسانی.
ح. برقراری ارتباط با سازمانهای بینالمللی وکلاء و کانونهای وکلای دادگستری سایر کشورها و مجامع حقوقی بینالمللی.
خ. پذیرش نمایندگی از کانونهای عضو در برگزاری آزمون وکالت.»
مصوبه: «مادۀ ۹ اساسنامۀ اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به شرح زیر اصلاح شد:
“وظایف هیئت عمومی عبارت است از:
الف. تعیین خطمشی کلی و سیاستهای اصلی و برنامههای راهبردی اتحادیه.
ب. انتخاب هیئترئیسه و بازرس و عزل آنها.
پ. تعیین میزان حق عضویت اعضاء و تصویب بودجه، ترازنامه و صورت مالی اسکودا.
ت. پذیرش و سلب عضویت اعضاء و تغییر و اصلاح اساسنامه و انحلال اتحادیه.
تبصرۀ ۱- انتخاب هیئت رئیسه و بازرس بیش از دو دوره متوالی ممنوع است.
تبصرۀ ۲- عزل هریک از اعضای هیئترئیسه و بازرس در صورت عدم کفایت، به پیشنهاد دوسوم اعضای شورای اجرائی و با حضور سهچهارم اعضاء هیئت عمومی و رأی چهارپنجم افراد حاضر در هیئت عمومی امکانپذیر است. تفصیل این امر بهموجب آیین کار خواهد بود.
تبصرۀ ۳- زمان، مکان و نحوۀ برگزاری انتخابات بهموجب آیین کار تعیین میشود.»
[در خصوص تغییر نصاب تبصرۀ ۲ مادۀ ۹ راجعبه عزل اعضای هیئترئیسه و بازرس، پیشنهاد کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، رأیگیری شد. تصویب نشد.]
مصوبه: «مادۀ ۱۷ اساسنامۀ اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به شرح زیر اصلاح شد:
“صلاحیت شورای اجرائی:
الف. شورای اجرائی دربارۀ کلیۀ امور اسکودا بهجز آنچه در صلاحیت هیئت عمومی است اتخاذ تصمیم خواهد نمود.
ب. تصویب آییننامههای اجرائی، مالی و تشکیلاتی مربوط به اسکودا و همچنین پیشنهاد دستور کار هیئت عمومی به عهدۀ شورای اجرائی است.
پ. تنظیم بودجه و تأیید گزارش تفریغ بودجه جهت ارائه به هیئت عمومی.
ت. بررسی شرایط داوطلبان عضویت در هیئترئیسه و بازرس.»
مصوبه: «مادۀ ۲۰ اساسنامۀ اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به شرح زیر اصلاح شد:
“رئیس اسکودا، رئیس شورای اجرائی و مجری مصوبات هیئت عمومی و تصیمات شورای اجرائی است. رئیس و در غیاب وی نواب رئیس به ترتیب، نمایندۀ قانونی اتحادیه محسوب میشوند و کلیۀ اختیارات لازم برای انجام اعمال حقوقی و اداری اتحادیه ازجمله طرح و تعقیب هرگونه درخواست، دادخواست و شکوائیه ازطرف اتحادیه و یا دفاع و پاسخگویی به کلیۀ ادعاها، دعاوی و شکایات مطروحه علیه آن در کلیۀ مراجع عمومی یا اختصاصی قضائی، غیرقضائی، اداری یا شبهقضائی، دیوان عدالت اداری، سازمان تعزیرات حکومتی و کلیۀ اختیارات راجعبه امر دادرسی و اعمال مادۀ ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و اختیارات مندرج در مادۀ ۳۵ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب ۱۳۷۹ ازقبیل وکالت راجعبه اعتراض به رأی، تجدیدنظر، فرجامخواهی و اعاده دادرسی، وکالت در ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند طرف و استرداد سند، وکالت در تعیین جاعل، وکالت در ارجاع دعوا بهداوری و تعیین داور، وکالت در توکیل، وکالت در تعیین مصدق و کارشناس، وکالت در دعوای خسارت، وکالت در استرداد دادخواست یا دعوا، وکالت در جلب شخص ثالث و دفاع از دعوای ثالث، وکالت در ورود شخص ثالث و دفاع از دعوای ورود ثالث، وکالت در دعوای متقابل و دفاع درقبال آن، وکالت در ادعای اعسار، وکالت در قبول یا رد سوگند، ارجاع دعاوی به داوری، تعیین داور مصالحه و سازش، درخواست صدور اجرائیه تعقیب عملیات اجرائی و اخذ محکومبه، انتخاب وکیل دادگستری و دادن اختیارات لازم به نامبرده و عزل وی را دارند؛ اختیارات فوق انحصاری نیست و شامل هر موضوعی که هیئت عمومی و یا شورای اجرائی درجهت پیشبرد اهداف اتحادیه به رئیس ارجاع کند میشود.»
مصوبه: «مادۀ ۲۳ اساسنامۀ اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به شرح زیر اصلاح شد:
رئیس، نواب رئیس و بازرس اتحادیه از میان افراد دارای شرایط زیر، برای مدت دو سال و با رأی مخفی هیئت عمومی انتخاب میشوند:
الف. داشتن حداقل ده سال تمام سابقۀ وکالت.
ب. داشتن حداقل یک دوره سابقۀ عضویت اصلی در هیئتمدیرۀ کانون.
پ. نداشتن محکومیت مؤثر انتظامی درجۀ ۴ و بالاتر، مگر اینکه از محکومیت مذکور رفع اثر شده باشد.»
ـ گزارشی از مذاکرات با قوۀ قضائیه توسط جناب آقای ابراهیم کیانی، نایبرئیس اول اتحادیه، خطاب به اعضای هیئت عمومی داده شد و ایشان پیشنهاد دادند که هیاتی از سوی کانونها تعیین و جهت مذاکره با قوه معرفی شود.
مصوبه: «کارگروهی متشکل از آقایان بهنام حبیبزادۀمؤمن، حسن فرهودینیا و علی طالعزاری جهت مذاکره و پیگیری ایجاد مقدمات برگزاری انتخابات هیئترئیسۀ اتحادیه تعیین گردیدند.»
***
دستور دوم: نحوۀ تعیین بودجۀ اتحادیه
مصوبه: «موضوع نحوۀ تعیین بودجۀ اتحادیه از دستورجلسه خارج شد.»
***
دستور سوم: تصویب ترازنامۀ مالی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲
مصوبه: «ترازنامۀ مالی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تصویب شد.»