برگزاری جلسه معارفه اعضای کمیسیون حقوق بشر و شهروندی کانون وکلای دادگستری گیلان


جلسه معارفه اعضای کمیسیون حقوق بشر و شهروندی کانون وکلای دادگستری گیلان در سالن جلسات کانون برگزار شد.

«دکتر محمدرضا نظری‌نژاد» رییس کانون وکلای دادگستری گیلان در این جلسه با بیان اینکه «نهاد وکالت، حزب سیاسی نیست» گفت: هدف این نهاد کسب قدرت نیست بلکه درمواجهه با ساختار قدرت بر رعایت مفاهیمی همچون حاکمیت قانون، عدالت، حقوق بشر، حقوق شهروندی تاکید و اصرار دارد.
وی افزود: وقتی استدلال و کلام توام برخردگرایی باشد، انتظار میرود نهاد قدرت نیز صدای مبتنی بر خرد را شنیده و به کار بندد.
نظری‌نژاد با اشاره به گستره وسیع و شاخه‌های حوزه حقوق بشر و شهروندی گفت : فارغ از نگاه‌های سیاسی میبایست بر جنبه علمی و حقوقی بر مسائل نیز متمرکز شویم تا در مسیری رو به تعالی و اهدافی که در نظامات بین‌المللی حقوق بشر آمده گام برداریم.
رییس کانون وکلای دادگستری گیلان با تاکید بر پرهیز از بیانیه‌محور بودن فعالیت‌های کمیسیون حقوق بشر و شهروندی اظهار داشت : منتظرماندن برای وقایع و صرفا انتشار بیانیه در عین ضرورت یک نوع نگاه واکنشی نسبت به پدیدارهاست و انتظار می‌رود با پرهیز از انفعال، واکنش‌هایی در خور داشته باشیم و دانش حقوقی و فلسفی خود را در مورد مسائل مربوط به حقوق بشر بیشتر کنیم و بر انجام برنامه‎های پژوهشی متمرکز شویم.

«کاوه امیررضوانی» نایب رییس کانون وکلای دادگستری گیلان در این جلسه اظهار کرد: شاید از لحاظ عنوانی میان کمیسیون حقوق بشر و شهروندی با سایر کمیسیون‌ها یک همپوشانی و اشتراکات زیادی وجود داشته باشند اما اینجا محلی است که با توجه به سوابق و رزومه اعضا نسبت به مباحث حقوق بشر درک وجود دارد و میبایست با برگزاری جلسات و همایش‌های مشترک، ارتباط نهاد وکالت با جامعه از لحاظ وظایف مدنی نهاد وکالت ظهور و بروز یابد.

«سمیه موسوی فر» عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری گیلان نیز در این جلسه گفت: خاستگاه حقوق بشر دردهای مشترکی است که هر انسانی با توجه به تاریخ و جغرافیایی که در آن زیسته، لمس کرده و حقوقدانان یک جامعه با ابزارهای حقوقی توان بسیار بالایی در التیام این آلام دارند.
وی در پایان اشاره کرد : با ظرفیت علمی که از اعضای کمیسیون سراغ داریم، چشممان به دیدن نتایج سازنده در این حوزه روشن است.

«شهرام شاهی» عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری گیلان نیز در این جلسه بیان کرد: اعتقاد داریم در فضای عمومی و سیاسی جایگاه زبانی خردگرا مبتنی بر ادبیات حقوقی و مفاهیم حقوق بشری خالیست.
وی خاطر نشان کرد : کلیدواژه‌ها و ادبیات حقوقی در یک ساختار سیاسی و قانونی اهمیت فراوانی دارد و با هدف حصول نتیجه به نظر میرسد حقوق دانان و وکلا در تولید ادبیات و زبان خردورزانه‌ای که درک مشترکی در حوزه صنفی و سیاسی ایجاد نماید نقش مهمی دارند.

اعضای منتخب کمیسیون حقوق بشر و شهروندی نیز درادامه جلسه ضمن معرفی خود نقطه نطرات و دیدگاه‌هایشان را در خصوص نوع فعالیت های کمیسیون بیان کردند.

 

سامانه جامع خدمات الکترونیک