کوشا : خروجی کسب و کار تلقی شدن وکالت، مخرب است و نسبت به آن هشدار می‌دهیم


نشست فوق‌العاده شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با موضوع تعیین کارگروه برای تدوین دستورالعمل‌های ماده ۱۶۱ آئین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا روز پنجشنبه دوم شهریور ماه جاری  در محل اتحادیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران، دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا در این نشست با اشاره به مصوبات اخیر مجلس شورای اسلامی علیه نهاد وکالت گفت: طی روزهای اخیر شاهد تصویب برخی طرح‌ها و لوایح از سوی قوه مقننه بودیم که انتقادات بسیاری به این اقدام وارد است. آنچه در این میان مورد نقد جدی است، بحث اقدامات اخیر کمیسیون جهش تولید و اقدامات آن در مورد نهاد وکالت است. این کمیسیون اصولاً باید مسائل اقتصادی و تسهیل مجوزها در امر سرمایه‌گذاری را پیگیری کند، نه اینکه اقدامات فراقانونی را در دستور کار خود قرار دهد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروز یک همسویی مشخصی میان نهاد وکالت با مردم به چشم می‌خورد، ادامه داد: نگرانی این کمیسیون از قدیم این بود که قوه قضائیه درباره کانون وکلا با آنها همراه و همگام نبوده و نیست، هرچند که طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در نهایت در مجلس تصویب شد. در عین حال امروز کمیسیون جهش تولید مجلس به این نتیجه رسیده که خروجی این طرح نیز برای آنها مطلوب نیست لذا به موضوع ماده ۵۴ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری ورود کرده‌اند.

دکتر کوشا تصریح کرد: بعد از آن در مجلس مصوب شد که همه شرکت‌ها و موسسات خصوصی می‌توانند به جای وکیل، از نماینده حقوقی در محاکم قضایی استفاده کنند. ما بارها نسبت به پیامد اجرای این مصوبه هشدار داده‌ایم و حتی اخیراً مسئولان قوه قضائیه و همچنین وزیر دادگستری به خروجی منفی این طرح و ضربه آن به بدنه قوه قضائیه اشاره کرده‌اند.

رئیس اسکودا در پایان با اشاره به مصوبه اخیر مجلس در اصلاح ماده ۱۳ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام تامین مالی کشور، گفت: اینکه صدور پروانه وکالت از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور انجام شود نشان می‌دهد که نمایندگان مجلس به حرفه وکالت نگاه اقتصادی دارند. با تصویب این مصوبه به دنبال آن هستند که ماهیت وکالت را به عنوان یک کسب و کار تثبیت کنند که این کار نه‌تنها خلاف واقع و مغایر با قانون است، بلکه خروجی مخرب آن از همین حالا مشخص است و ما نسبت به آن هشدار می‌دهیم.

 

صورتجلسه شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون‌ های وکلای دادگستری ایران – پنجشنبه مورخ ۱۴۰۲/۶/۲

نشست شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه مورخ ۱۴۰۲/۶/۲ با حضور اعضای هیأت‌ رئیسه اتحادیه و نمایندگان کانون‌های وکلای دادگستری در محل اتحادیه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه که کانون‌های وکلای دادگستری زنجان، گیلان، فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، یزد، ایلام و هرمزگان غایب بودند، دکتر جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران، گزارشی از اجرای مصوبۀ مجمع عمومی تاریخ ۱۴۰۲/۵/۱۲ ارائه کرد مبنی بر اینکه تقسیم کار در هیئت‌رئیسه صورت پذیرفت. سپس حسب تقسیم کار، مذاکره با مجلس توسط دکتر محمود حبیبی و هیئت همراه، مذاکره با قوۀ قضاییه توسط دکتر ابراهیم کیانی و مذاکره با مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط دکتر جعفر کوشا انجام شد.

مصوبه: «باتوجه‌به اینکه نشست فوق‌العادۀ مدیران کانون‌های وکلای دادگستری مورخ ۱۴۰۲/۶/۴ تابع تشریفات مقرر در اساسنامۀ اسکودا نخواهد بود. ادارۀ جلسه برعهدۀ هیئت‌رئیسۀ اتحادیه خواهد بود. مدیران با ردای وکالت در نشست حاضر خواهند شد. نشست خبری با حضور رؤسای کانون‌ها در ساعت ۱۲ برگزار خواهد شد.»

دستور جلسه: تعیین کارگروه برای تدوین دستورالعمل‌های مادۀ ۱۶۱ آیین‌نامۀ اجرایی لایحۀ قانونی استقلال

مصوبه: «کارگروه تدوین پیش‌نویس دستورالعمل انتخابات متشکل است از: ابراهیم جلالیان (قم)، علی اسداله‌پورکریمی (البرز)، روح‌الله وکیلی (کرمانشاه)، احمد نامداری (کردستان) و آرش صادقیان (مرکز) ـ مسئول کارگروه: ابراهیم کیانی‌هرچگانی»

مصوبه: «کارگروه تدوین پیش‌نویس دستورالعمل کارآموزی متشکل است از: بهنام حبیب‌زاده‌مومن (مرکز)، کارن روحانی (مرکز)، حمیدرضا مومن (گلستان)، سیروس شهریاری (بوشهر) و عباس رحمتی (لرستان) ـ مسئول کارگروه: ابراهیم کیانی‌هرچگانی»

مصوبه: «کارگروه تدوین پیش‌نویس دستورالعمل‌های نقل‌وانتقالات و تعیین محل اشتغال متشکل است از: حسین عسکری‌راد (مرکز)، حسین طالع (مرکز)، احمد صالحی (مرکزی)، شهرام محقق‌دولت‌آبادی (اصفهان) و فریبرز انسانی‌مهر (کرمانشاه) ـ مسئول کارگروه: محمود حبیبی»

مصوبه: «کارگروه تدوین پیش‌نویس دستورالعمل‌ سامانۀ الکترونیک متشکل است از شورای تخصصی انفورماتیک اسکودا. مسئول کارگروه: شهرام مختاری.»

مصوبه: «کارگروه تدوین پیش‌نویس دستورالعمل‌های شرایط تمرکز فعالیت و تعیین نظامات کانون برای وکلای دادگستری متشکل است از آقایان: سیامک آرین‌پور (کرمانشاه)، مجتبی باری (البرز)، عبدالله سمامی (مرکز)، ناصر داغمه‌چی‌فیروزجایی (مازندران) و مهدی رحیمی (همدان) ـ مسئول کارگروه: محمود حبیبی»

مصوبه: «سیّدمحسن حسینی‌پویا به‌عنوان مسئول کارگروه ویراستاری و آیین‌نامه‌نویسی پیش‌نویس‌های دستورالعمل‌ها تعیین شدند که انتخاب اعضای آن به هیئت‌رئیسه تفویض شد.»

خدمات الکترونیک