در طول یک قرن 8500 سردفتر جذب شده اما اکنون با یک آزمون 9500 سردفتر جذب شدند


سیامک بهارلویی، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان اصفهان، در مراسم گرامیداشت روز دفاتر اسناد رسمی که به میزبانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه دویست و هشتاد و دومین آیه مداینه قرآن که طولانی ترین آیه کتاب الهی است، دستور به کتابت و معاملات ثبت اسناد داده، دویست و هشتاد و دومین روز سال به نام روز دفاتر اسناد رسمی نام‌گذاری شده است. البته این روز بهانه‌ای است که نشان دهیم حرفه ما تکیه به قرآن داشته و براساس دستور خداوند است که در آیات وحی تاکید به ثبت معاملات می‌کند.

وی به نقل از فرزند آخوند خراسانی یکی از سردفتران در تهران، افزود: این عالم برای بیان چرایی انتخاب این شغل گفته سردفتری یک شغل نیست، بلکه شان یک فرد است. کاتبان عادلی هستند که دانش شغلی‌شان را خدا به آن‌ها یاد داده است.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان اصفهان با اشاره به اینکه سردفتری از سال ۱۳۰۷ به عنوان شغل در کشور شناخته می‌شود، گفت: البته از قرن‌ها پیش این کار جزو سیره علما بوده و با این دیدگاه به آن می پرداخته‌اند که با یک پیچش قلم می‌توان یک انسان را نابود یا زنده کند.

وی با بیان اینکه قانون دفاتر اسناد رسمی توسط مرحوم مهدوی دامغانی در سال ۱۳۵۴ نوشته شده، توضیح داد: ماده ۳۰ این قانون تاکید می‌کند کاتب حق ندارد از نوشتن ابا کند، پس سردفتر نباید از ثبت سند امتناع کرده و اگر به هر علتی چنین کند لازم است کتبا آن را اعلام کند

بهارلویی در خصوص تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، تصریح کرد: با این طرح محدودیت ورود افراد به حرفه سردفتری برداشته می‌شود، شاید افرادی که در این خصوص سیاستگذاری کرده‌اند قرآن را نخوانده و نمی‌دانند که این حرفه با تجارت متفاوت است، قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار همانطور که نانوایی نان می‌دهد سردفتر نیز سند صادر می‌کند.

وی با اعلام اینکه در طول یک قرن ۸ هزار و ۵۰۰ مجوز سردفتری صادر شده در حالی که اکنون با یک آزمون ۹ هزار و ۵۰۰ نفر جذب این حرفه می‌شوند، گفت: نتیجه طرح الزام تنظیم سند رسمی که مورد بررسی مجمع تشخیص مصلحت قرار گرفته، منافی تاکیدات مقام معظم رهبری است.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان اصفهان در خاتمه خاطرنشان کرد: بنگاه‌ها حق تنطیم سند را ندارد اما برخلاف طرح‌های مقابله با این مسئله و پس از طی فرایند قانونگذاری، مجددا سازوکاری فراهم شده که آن‌ها می‌توانند پیشنویس بنویسند و این پیشنویس به منزله یک سند محسوب شود، اما چنین امری آثار حقوقی ندارد مگر اینکه در دفتر اسناد ثبت شود. /ایسنا

خدمات الکترونیک