معاون پژوهش و ترویج قانون اساسی معاونت حقوقی رئیس جمهور به برخی سؤالات و ابهامات کارمندان دولت درخصوص فعالیت در ایام انتخابات پاسخ داد.
به گزارش روز دوشنبه از معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری، این معاونت در پاسخ به این سئوال که کارمندان در چه ساعاتی می توانند در ستادهای انتخاباتی کاندیداها فعالیت کنند؟ آورده است، مطابق ماده (۶۸) قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران (مصوب ۱۳۶۴)، فعالیت کارمندان در ساعات اداری و در حوزه تبلیغات انتخاباتی ممنوع و قابل پیگرد است. در اینخصوص، ماده (۸۸) قانون مزبور، مجازات نیز برای مرتکبین این رفتار، به مثابه مجرم، تعیین نموده و همچنین، ماده (۵۹) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز حکمی مشابه مقرر داشته است.
براساس این گزارش، در پاسخ به این سئوال که اشخاص یا مسئولانی که دارای سمت هستند، برای مثال معاون وزیر، مدیرکل، مشاور وزیر پس از ساعات اداری، با چه عنوانی می تواند مصاحبه کنند یا مقاله بنویسند یا از کاندیدای مورد نظر حمایت کنند؟ تاکید کرده است، براساس ماده (۶۸) قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، تبلیغات از محل مبادی رسمی و دولتی ممنوع بوده؛ فلذا بدیهی است مقامات مذکور در متن سؤال، اجازه نوشتن مقاله یا هر فعالیت تبلیغی دیگری «مستند به شغل و سمت تحت تصدی خود» را ندارند.
این معاونت در پاسخ به این سئوال دیگری مبنی بر اینکه اگر کارمندان مرخصی بگیرند، امکان فعالیت در ستاد کاندیداها را از اول صبح دارند یا خیر؟ آورده است، باتوجه به مقررات مربوطه، در غیر ساعت اداری و در ساعت مرخصی، کارمندان ممنوعیتی در این باب ندارند. لیکن باید توجه داشت این فعالیت به هیچ وجه مستند به سمت تحت تصدی ایشان، مجاز نیست و مستوجب کیفر خواهد بود.
معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری در پاسخ به این سئوال که اگر کسی کارمند باشد، آیا می تواند در ستاد کاندیداها مسئولیت قبول کند یا خیر؟ به ماده ۶۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده و افزوده است، با عنایت به ماده (۶۸) قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران و با توجه به بند (۳) اصل (۴۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، محدودکردن کارمندان دولت به صورت مطلق، خلاف حقوق شهروندی ایشان است و از آنجا که سمت در ستاد تبلیغاتی، شغل محسوب نمی¬شود، پذیرش سمت و فعالیت در غیر ساعت اداری، بلااشکال است. لازم به ذکر است، چنین امری باید بدون هرگونه بهرهبرداری یا اشاره به جایگاه و سمت تحت تصدی فرد انجام شود. برخی حقوقدانان در این خصوص نگرانی دارند که پذیرش سمت در ستاد تبلیغاتی کاندیداها، از مصادیق تعارض منافع باشد.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه، میاندورهای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه انتخاباتی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یک هزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.
ایرنا